Lääkevarmennusjärjestelmän käyttöönotto puhutti Vastuunalaisten johtajien ajankohtaispäivässä

12.10.2018 16:01

Vastuunalaisten johtajien vuotuinen koulutuspäivä järjestettiin tiistaina 9.10.2018 Helsingissä. Päivän odotetuimpiin esityksiin kuului Fimean puheenvuoro, jonka tänäkin vuonna piti jaostopäällikkö Johanna Linnolahti. Linnolahti pureutui esityksensä aikana muun muassa viranomaistarkastusten havaintoihin nostaen niistä tärkeimmiksi ulkoistettujen toimijoiden, kuten tukkujen tai tehtaiden soveltuvuuden arvioinnin sekä kysymyksen laatujärjestelmän toimivuuden varmistamisesta niin, että laatujärjestelmä myös ennaltaehkäisee poikkeamia, kuten velvoitevaraston vahinkoalitutuksia.

 

Vastuunalaisen johtajan roolia yrityksessä ja sen päätöksenteossa pohdittiin sekä Fimean että tukkuliike Oriolan puheenvuoroissa. Head of Quality Heidi Leponiemi Oriolasta kertoi vastuunalaisen johtajan roolista muutostilanteessa ja korosti, että muutoksissa on rohkeasti puolustettava laadun näkökulmaa sekä perusteltava ja vaadittava dokumentoiduksi mahdolliset eriävät mielipiteet.

 

Vastuunalaisten johtajien ajankohtaispäivässä käsiteltiin myös vuoden kuumimmaksi puheenaiheeksi noussutta lääkevarmennusjärjestelmän käyttöönottoa.  FiMVOn ajankohtaiskatsauksessa Suomen Lääkevarmennus Oy:n toimitusjohtaja Maija Gohlke-Kokkonen kehotti viimeisiäkin On-Boarding Partnereita aloittamaan kytkeytymisen järjestelmään. Gohlke-Kokkosen mukaan kaikki apteekit on kytketty joulukuun alkuun ja sairaala-apteekit tammikuun loppuun mennessä Suomessa FiMVOn järjestelmään.

 

Hälytysten kulkemisesta järjestelmässä eri toimijoiden välillä puhuttiin myös jakelevan lääketukkukaupan, sairaala-apteekin ja apteekin näkökulmista kommenttipuheenvuoroissa. Käyttöönotossa nähtiin vielä paljon haasteita ja tehtävää ennen 9.2.2019 umpeutuvaa määräaikaa.

 

 

Keskustelu lääkenvarmennusjärjestelmän käyttöönoton ajankohtaisista teemoista jatkuu heti alkuvuodesta, kun Biocodex järjestää aiheesta keskustelutilaisuuden lääketeollisuuden toimijoille. Lisäinfoa tulossa pian, joten pysythän kuulolla!